Allmänt om SL-biljetter i Travis

Om du alltid vill ha koll på ditt SL-kort kan det vara smart att glömma det hemma. Och använda det i mobilen istället. För där söker du ju ändå fram det snabbaste, smidigaste eller bekvämaste sättet att resa i alla fall, eller hur? Och med SL-biljetten i Travis får du ju Stockholms alla andra färdsätt i en och samma app på köpet. Där fick du ett tips!

När du köper och använder SL:s biljetter i Travis har du samma villkor både vad det gäller priset och själva resan som om du köpte biljetten i SL-appen eller hos någon av SL:s återförsäljare. Såklart.


SL:s enkelbiljett

Enkel är precis vad den är. Du köper den snabbt och smidigt i Travis när det är dags att åka och åker sedan fritt i hela SL-trafiken i 75 minuter. Klart som korvspad, eller hur?

Perfekt för dig som bara reser vid enstaka tillfällen. Men du vet väl också att enkelbiljetten kan vara ett smart val att använda när det vankas semester eller annan ledighet och liknande och du inte vill "slösa" dagar på en periodbiljett?

Du som reser i SL-trafiken till reducerat pris köper naturligtvis den rabatterade enkelbiljetten i Travis. Enkelbiljetten börjar gälla direkt när du köpt den.


SL:s 30-dagarsbiljett

SL:s 30-dagarsbiljett i Travis är det rätta valet när du åker till jobbet eller skolan varje dag med SL-trafiken. Och för att inte tala om ifall du dessutom reser hållbart och smart även på fritiden. OCH vill ha alla Stockholms andra färdsätt i en och samma app ett knapptryck bort.

Fritt antal resor i hela Storstockholm under en 30-dagarsperiod. Biljetten finns givetvis till reducerat pris och börjar gälla först när du aktiverar den i Travis.

Psst. Tänk på att du inte måste aktivera biljetten direkt när du köper den, vänta tills du ska åka första dagen. Och det gör du inom 60 dagar från köpet, eller hur?


SL:s 10/30-biljett

Nyhet! Bara för dig som är kompis med Travis!

Precis. SL:s sprillans nya 10/30-biljett kan du bara köpa och använda i Travis. Ingen annanstans.

Den här biljetten är kanon när du bara vill resa kollektivt ibland. Du reser hur mycket du vill i hela SL-trafiken under 10 valfria resdagar inom en 30-dagarsperiod. Det är ju kanon för dig som jobbar hemma vissa dagar i veckan, eller om du veckopendlar, eller om du kanske bara tycker det är roligt att välja något annat hållbart färdsätt ibland.

10/30-biljetten finns självklart även för dig som reser till reducerat pris. Köp 10/30-biljetten när det passar dig, och tänk på att du inte måste aktivera biljetten direkt när du köper den, om du vill kan du vänta till den dag när du faktiskt vill börja resa med biljetten. Kom dock ihåg att aktivera den senast inom 60 dagar från köpet.

Tips!

En resdag börjar 00.00 på dygnet och slutar 04.30 dagen efter, den kan alltså vara maximalt 28 timmar och 30 minuter lång. Om du påbörjar en resdag klockan 23.30 med din 10/30-biljett så slutar den dagsbiljetten att gälla redan 04.30 morgonen efter. Ska du bara göra en resa under natten kan du köpa en enkelbiljett för just den resan och spara 10/30-biljetten till när du ska göra flera resor under en resdag.

Lyckades till och med Travis låta krånglig nu? Här är några exempel:

  1. Du ska åka till jobbet och blippar din 10/30-biljett klockan 07.30 på onsdagen. Då kan du resa hur mycket du vill fram till klockan 04.29 på torsdagen.

  2. Du har jobbat hemma och ska ta bussen till AW:n i stan klockan 18.00. Du blippar 10/30-biljetten, har väldigt roligt med kompisarna och blippar igen klockan 00.30 när du ska hem. Du har använt en resdag och även sparat pengar jämfört med om du hade köpt två enkelbiljetter.

  3. Du har åkt elsparkcykel både fram och tillbaka till kontoret i det fina vädret, och går sedan på restaurang med vänner. När du ska hem 23.30 har det börjat regna – du vill åka buss istället. Då köper du en enkelbiljett och sparar din hela resdag med 10/30-biljetten till en annan dag.

 

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store