Åka spårvagn i Göteborg

I Göteborg går spårvagnarna kors och tvärs, upp och ner för backar och fram och tillbaka, vilket gör det enkelt för dig att resa runt i de centrala delarna på ett säkert och hållbart sätt. Hög turtäthet gör att du aldrig behöver vänta länge på en spårvagn och då du kan gå på vid alla dörrar går påstigning i ett nafs. Med en 90 minuters enkelbiljett kan du med andra ord både åka hit och dit och hinna med något ärende. Från Centralstationen går det som sig bör flertalet linjer så att du enkelt kan komma dit eller därifrån när du är ute och reser med tåg.

Spårvagnarnas linjer och stationer

Det finns idag 12 ordinarie spårvägslinjer du kan åka med, där tio av de tolv linjerna passerar Brunnsparken som ligger i centrala Göteborg. Från Brunnsparken har du nära till både Centralstationen och stadens breda utbud av restauranger och shopping så som Nordstan och Arkaden. 

Här hittar du de största knutpunkterna för spårvägstrafiken där du smidigt kan byta linje:

  • Brunnsparken

  • Drottningtorget

  • Korsvägen

  • Hjalmar Brantingsplatsen

  • Järntorget

  • Gamlestads Torg

Spårvagnarna avgår vanligtvis var tionde minut under högtrafik.

Göteborgs spårvagns linjekarta

Göteborgs spårvägs linjekarta


Tips!

Åk direkt från centrala Göteborg till ett av stadens smultronställen, Saltholmen, ute i skärgården utan byte. Hoppa på linje 11 och skutta sen av vid slutstationen Saltholmen. Här kan du njuta av bad från klippor med en idyllisk vy, blir inte mer svensk sommar än så!


Andra lokala färdsätt i Göteborg

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Västtrafik är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Västtrafik-biljetter i Travis

De här Västtrafik-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store