Västtrafiks tågtrafik i Göteborg och Västra Götaland

Åk tåg inom hela Västra Götaland med din Västtrafik biljett, tack vare ett samarbete mellan Västtrafik och SJ Götalandståg. Västra Götaland må vara stort men det ska inte  hindra att din pendling är smidig för det. Det gäller bara att hålla tungan rätt i mun när du köper biljett, så att du åker med rätt zon på biljetten. Fråga om du är osäker, då det kan bli en kostsam historia om det blir fel.

Tåg Västra Götaland

Tågen som tar dig runt i Västra Götaland på en biljett från Västtrafik kallas kort och gott Västtåg och du hittar dom i dessa städer:

  • Göteborg

  • Borås

  • Lidköping

  • Falköping

  • Nässjö

  • Uddevalla

Västtrafik-biljetter i Travis

De här Västtrafik-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Pendeltåg i Göteborg

Göteborgs har ett pendeltågssystem som består av tre linjer; Alingsåspendeln, Kungsbackapendeln och Alependeln. Pendeltågstrafiken utgår ifrån Göteborgs centralstation som ligger i anslutning både till Nils Ericsonterminalen samt nära Åkareplatsen och Drottningtorget om du ska vidare med buss eller spårvagn. Himla smidigt när allt är nära eller hur!

Karta över pendeltågslinjerna i Göteborg

Karta över Göteborgs pendeltågslinjer


Visste du att...

...att det byggs en järnvägstunnel under centrala Göteborg?

Den så kallade Västlänken, som beräknas vara på plats 2026, kommer trafikeras en hel del av Västtågen. Framförallt pendeltågen, tågen mot Borås och vissa andra regionaltåg kommer fara fram där. Dina framtida restider kommer kortas!


Andra lokala färdsätt i Göteborg

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Västtrafik är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store