Åka buss i Göteborg och Västsverige

Kollektivtrafik i Göteborg är inte bara spårvagnar. Göteborg och Västra Götalandsregionen kryllar av blå bussar från Västtrafik. Att åka buss i Göteborg är smidigt, smart och hållbart. Om du kombinerar din resa med tåg är det från Centralstationen en mycket kort resa med apostlahästarna (eller "fötterna" som man säger bland annat i Haga och på Hisingen) till bussterminalerna Åkareplatsen och Nils Ericson Terminalen, och vid Korsvägen kan du byta till en stor mängd olika busslinjer.

Västra Götalandsregions olika typer av busslinjer

Stadsbussar

I Göteborg och andra städer kan du åka med någon av stadsbussarna, oftast med ganska tätt mellan avgångarna.

Stombussar

Stombussar har en lite rakare sträckning mellan olika knutpunkter inom staden, och de har ofta ännu tätare mellan avgångarna.

Expressbussar

Med någon av expressbussarna tar du dig snabbt och bekvämt från ytterområdena in till centrala bytespunkter. Expressbussarna genomgår just nu ett namnbyte, och på sikt kommer samtliga heta X1, X2, X3 osv. Men för vardagspendlarna kommer nog Grön Express, Svart Express och Blå Express och alla de andra namnen leva kvar länge än.

Regionbussar

Västtrafiks regionbussar knyter samman tätorter runt om i regionen, till exempel på "Schlätta" eller som linje 100 mellan Göteborg och Borås.

Västtrafik-biljetter i Travis

De här Västtrafik-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.


Visste du att...

...Västtrafik har flest elbussar i hela Norden?

Att resa kollektivt har nu blivit ännu mer hållbart. För att inte tala om hur mycket bekvämare det också blir med de nya tysta bussarna. Bara att ut och testa!


Andra lokala färdsätt i Göteborg

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Västtrafik är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store