Västtrafiks båt- och färjetrafik

Du har inte väl missat att Göteborg ligger fantastiskt beläget på den vackra västkusten, där skärgården bara är en kort tripp bort från det pulserande stadslivet. Det får du bara inte missa, speciellt när det finns så många olika sätt för dig att ta dig till skärgårdsöarna utan att du själv behöver hålla kursen. Navigera dig in i Travis app för att hitta ditt bästa resealternativ. Västtrafik ansvarar för båt- och färjetrafik till skärgården så du kan smart nog gunga fram på samma biljett som du åker spårvagn eller buss med. Men dubbelkolla bara vilka zoner som gäller innan du köper din biljett.

Åka båt i Västttrafik

När staden fyllde 400 år år 2021 så bestämdes det att resa i Göteborg skulle bli bättre för dig och dina medresenärer. Därför satsades det bland annat på båttrafiken mellan den centrala staden och öarna. Så idag kan du åka hela 20 färjerutter i Göteborg till 66 olika stationer på en Västtrafik biljett. Men du kan också resa runt om i Lysekil, Strömstad, Orust och Kungälv med båt.

Många av båtarna kan du kliva på vid Stenpiren i centrala Göteborg eller vid Saltholmen, dit du enkelt kan ta dig med både buss och spårvagn. Den södra delen av skärgården, som du enkelt når via Saltholmen, saknar bilar och kan därför endast nås via båtfärd. Snillerikt nog får du ta med cykeln på alla båtar utan extra kostnad, så du kan fortsätta din resa på hjul ändå. Om du istället ska till de norra öarna kan du också ta vägfärjan från Lilla Varholmen på Hisingen.

Älvsnabben och Älvsnabbare är de två båtlinjer som tar dig över Göta Älv i de mer centrala delarna av stan. Linje 285 Älvsnabben kör längs med älven med flera stopp både på Hisingen och fastlandet medan linje 286 Älvsnabbare endast kör den lilla rutten mellan Stenpiren och Lindholmspiren. Älvsnabbare är dessutom helt gratis så missa inte det!  

Västtrafik-biljetter i Travis

De här Västtrafik-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.


Tips!

Linje 282 från Saltholmen mot Brännö-Husvik är en båttur där resan är en del av målet och du kan njuta av fantastiska vyer. 


Andra lokala färdsätt i Göteborg

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Västtrafik är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store