Åka Tvärbanan i Stockholm

Tvärbanan tar dig inte som namnet vill skvallra om tvärs över Stockholm utan i en halvcirkel söder, väster och norr om Stockholms innerstad via bland annat Hammarby Sjöstad, Liljeholmen, Stora Essingen och Alvik. Men då du kan åka från Sickla och ända till Solna station gör den ändå skäl för sitt namn. Namnet Tvärbanan kommer från att den binder samman Stockholms pendeltågs- och tunnelbanenät på tvären. 

Tvärbanans stationer

Tvärbanan består av två linjer som binds ihop av 28 stationer och går på många ställen i gatumiljö precis som en spårvagn, vilket gör att den passar riktig bra för sightseeing. Bland annat kan du åka den genom hippa Hammarby Sjöstad och mysiga Gröndal.

Stationerna påminner också om spårvagnarna då de ligger utomhus och du behöver inte passera några spärrar på väg till perrongen. Ska du djupare in i stan finns det 5 stationer som har direkt anslutning till tunnelbanan:

  • Gullmarsplan (gröna linjen)

  • Globen (gröna linjen)

  • Liljeholmen (röda linjen)

  • Solna Centrum (blåa linjen)

  • Alvik (gröna linjen) här kan du också byta till Nockeybybanan

Ska du istället längre bort från stan finns de tre stationer som har anslutning till pendeltågen:

  • Sundbybergs centrum

  • Solna

  • Årstaberg

I Sickla kan du byta till Satsjöbanan.

Karta över Tvärbanans stationer och anslutningar

Tvärbanans linjekarta


Visste du att...

...tvärbanan kallades för Snabbspårvägen under hela projekterings- och byggfasen?


Ta tvärbanan till Bromma flygplats

Tvärbanan har de senaste åren byggts ut med nya linjer och hållplatser, vilket innebär att du nu kan ta dig till  och från Bromma flygplats med tvärbanan. Visst är det smidigt. Hållplatsen ligger cirka 50 meter i riktning mot Bromma Blocks och vid Alviks station har du bland annat anslutning till tunnelbanans gröna linje.

Biljetter för att åka Tvärbanan

Alla SL:s biljetter gäller på tvärbanan. Köp SL-biljetten innan du stiger på tåget och glöm inte att aktivera den också även då inte finns spärrar. SL kan ha konduktörer som kontrollerar din biljett under resan. Se till att du har din biljett smidigt, tryggt och säkert i Travis app, så att du enkelt kan visa upp den när det är dags.

SL-biljetter i Travis

De här SL-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Andra lokala färdsätt i Stockholm

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Stockholm är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Smarta tips för kollektivtrafik

Här hittar du ett urval av de smarta funktioner du kan använda när du använder Travis för att resa med kollektivtrafiken.

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store