Tunnelbana i Stockholm

I Stockholm är det supersmidigt att ta sig runt med tunnelbanan. Du går ner på ett ställe och kommer upp på ett helt annat, som magi!

Tunnelbanans linjer och stationer

Stockholms tunnelbana har funnits ända sedan 1950 och underlättat livet för miljontals människor på språng. Idag består tunnelbanan av tre linjer som tar dig runt i Stockholm:

  • Röda linjen

  • Blå linjen

  • Gröna linjen

Stockholms tunnelbana har 100 stationer utspridda över stan. Du kan på ett lättillgängligt och snabbt sätt åka både i stadens inre delar och till förorterna.  De tre olika linjerna har några stationer som är gemensamma för att förenkla för dig att byta till en annan linje om du vill.

Karta över tunnelbanan i Stockholm

Klicka på bilden för att se den större.

T-Centralen

Alla linjer passerar T-Centralen, denna tunnelbanans mittpunkt. Alldeles intill ligger också Centralstationen med alla sina resmöjligheter!

Gamla Stan

I Gamla Stan är det smidigt att byta mellan röda linjen och gröna linjen.

Slussen

I Slussen kan du också enkelt byta mellan röda linjen och gröna linjen.

Fridhemsplan

Vid Fridhemsplan kan du åka med både blå linjen och gröna linjen.

Stockholms tunnelbanestationer är mer än att bara åka tunnelbana – de är också kända för sina konstverk och utsmyckningar där ingen station är den andra lik. Hela 94 av 100 stationer har sina egna konstverk från 150 olika konstnärer. Vissa kallar till och med Stockholms tunnelbana världens längsta konstutställning, med sina 110 km fyllda med skulpturer, målningar, mosaiker och annat vackert.

Andra lokala färdsätt i Stockholm

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Stockholm är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

SL-biljetter för att åka tunnelbana

Alla SL:s biljetter gäller för tunnelbanan. Du köper SL-biljetten innan du stiger på tåget och scannar biljetten i spärren på tunnelbanestationen. SL har inga konduktörer på tunnelbanetågen men däremot genomför de löpande biljettkontroller. Se till att du har din biljett smidigt, tryggt och säkert i Travis, det är mycket roligare att lägga pengar på andra saker än svindyra kontrollavgifter!

SL-biljetter i Travis

De här SL-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store