Åka Saltsjöbanan i Stockholm

Alla som har sett Solsidan vet att Saltsjöbaden har mycket att erbjuda. Här kan du ta ett dopp i havet både med eller utan kläder. Om det är för kallt för dig, har Hotell Saltsjöbaden ett underbart spa istället.  Hit tar du dig förstås enklast med Saltsjöbanan, det hörs på namnet. Tågen börjar rulla tidigt på morgonen och fortsätter sedan att gå ungefär var 20:e minut till ca klockan 1 på natten. Vid varje station finns en infartsparkering för att underlätta pendlingen för dig som bor här ute.


OBS!

Saltsjöbanan är avstängd fram till våren 2024 för utbyggnad och ersätts tillsvidare med bussar.


Saltsjöbanans stationer

Saltsjöbanan har två linjer och skulle du upptäcka att du råkat hoppa på fel kan du vara lugn. Du kan alltid byta i Igelboda vilket är en bit på vägen. Vill du helst hoppa på rätt från början? Sök din resa i Travis först.

Här kan du se Saltsjöbanans alla stationer. Under tiden Slussen byggs om är däremot Saltsjöbanan bannad därifrån och du får istället hoppa på tåget i Henriksdal eller i Sickla beroende på var du kommer ifrån.

  • Linje 25: (Slussen)- Henriksdal - Sickla - Nacka - Saltsjö-Järla - Lillängen - Storängen - Saltsjö-Duvnäs - Östervik - Fisksätra - Igelboda - Neglinge - Ringvägen - Saltsjöbaden

  • Linje 26: Igelboda - Tippen - Tattby - Erstaviksbadet - Solsidan

Visar Saltsjöbanans alla stationer

Saltsjöbanans linjekarta


Visste du att...

...Saltsjöbanan öppnade för trafik redan 1893 och tågvagnarna på linjen är ombyggda äldre tunnelbanevagnar. 


Biljetter

Du behöver ha en giltig biljett innan du kliver på tåget. På Saltsjöbanans stationer kan du blippa dit betalkort för att få en enkelbiljett eller köp din biljett i mobilen. Glöm inte att aktivera din biljett innan du kliver på. Se till att du har din biljett smidigt, tryggt och säkert i Travis så att du enkelt kan visa upp den om det blir biljettkontroll.

SL-biljetter i Travis

De här SL-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Andra lokala färdsätt i Stockholm

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Stockholm är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Smarta tips för kollektivtrafik

Här hittar du ett urval av de smarta funktioner du kan använda när du använder Travis för att resa med kollektivtrafiken.

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store