Åka Roslagsbanan i Stockholm

Är du påväg till Täby Centrum, Åkersberga eller någonstans i Vallentuna så är Roslagsbanan ett smidigt och snabbt alternativ. Från Östra Station tar den dig dit du ska utan att behöva stanna för rödljus eller bli hindrad av jobbiga köer. Osäker på vilka av de tre linjerna du ska ta? Ta en titt i Travis som guidar dig rätt.

Roslagsbanan stationer och linjer

Roslagsbanan passerar genom hela sex kommuner: Stockholm, Täby, Solna, Danderyd, Österåker och Vallentuna. 

Tågens resor börjar på Stockholms Östra och delar sig sen norrut med tre linjer som binds ihop av 39 stationer.  Den senaste stationen ligger vid Arninge centrum, så kallad Arninge station, där du kan göra all din shopping innan du hoppar på en av alla bussar vidare hem. Här hittar du också en stor infartsparkering för dig som inte hittar en passande buss i anslutning. 

Banan består av följande linjer:

  • Kårsta linje 27

  • Österskär linje 28

  • Näsbypark linje 29

Dessa linjer delar spår ända fram till Djursholms Ösby där linje 29 sedan svänger av. Linje 27 och 28 delar på sig vid Roslags Näsby station. Värt att veta är att inte alla tåg stannar vid alla stationer på den gemensamma sträckan, för att restiden 

Alla stationer på Roslagsbanan

Roslagsbanans linjekarta


Visste du att...

...Roslagsbanan har haft tågtrafik ända sedan 1885?


Roslagsbanans tidtabell

Hur många avgångar du har att välja på beror lite på vilken linje du ska åka med. Tågen börjar gå i ottan fram till cirka klockan 1 på natten och går ungefär fyra gånger per timme under dagtid och en gång i halvtimmen på kvällar och helger. För mer aktuell reseinfo ta hjälp av din resekompis Travis, där du hittar aktuella avgångar appen. 

Biljetter för Roslagsbanan

Alla SL:s biljetter gäller för Roslagsbanan. Du köper SL-biljetten innan du stiger på tåget och glöm inte att den ska vara aktiverad också. En konduktör kommer förbi och kontrollera din biljett medan du åker. Se till att du har din biljett smidigt, tryggt och säkert i Travis, det är mycket roligare att lägga pengar på andra saker än svindyra kontrollavgifter!

SL-biljetter i Travis

De här SL-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Andra lokala färdsätt i Stockholm

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Stockholm är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Smarta tips för kollektivtrafik

Här hittar du ett urval av de smarta funktioner du kan använda när du använder Travis för att resa med kollektivtrafiken.

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store