Åka pendeltåg i Stockholm

Vill du resa någonstans utanför centrala Stockholm? Då är pendeltågen något för dig! Varje dag görs över 400 000 resor med pendeltågen i Stockholmsregionen, där du kan resa från Gnesta och Nynäshamn i söder via Centralen och Arlanda ända till Uppsala och Bålsta i norr.

SL:s pendeltåg i Stockholm

Pendeltågsnätet i Stockholm består av 4 linjer med totalt 53 stationer. Tågen går vanligtvis en gång i halvtimmen, men under rusning går de betydligt oftare, och då även med extratåg.

Alla stationer har bussanslutningar, och du kan byta till tunnelbanan på dessa hållplatser:

  • Stockholm City

  • Odenplan

  • Farsta Strand

  • Sundbyberg

Resa med pendeltåget till Arlanda och Uppsala

Pendeltåg är ett supersmart val om du vill åka hållbart och bekvämt till Arlanda Flygplats. Resan från Stockholm City tar knappt 40 minuter till Arlanda och ytterligare cirka 20 minuter till Uppsala. För att åka pendeltåg till Arlanda och Uppsala behöver du köpa en tilläggsbiljett förutom din vanliga SL-biljett.

Här kan du läsa mer om hur du gör för att resa till Arlanda

Här kan du läsa mer om hur du gör för att resa till Uppsala

Karta med linjerna för Stockholms pendeltåg.

Klicka på bilden för att göra den större.


Visste du att...

...ett pendeltåg rymmer ungefär 1 200 resenärer vilket motsvarar cirka 1 000 bilar?


SL-biljetter för att åka pendeltåg

Alla SL:s biljetter gäller för pendeltågen. Du köper SL-biljetten innan du stiger på tåget och scannar biljetten i spärren på pendeltågstationen. SL har inga konduktörer på pendeltågen men däremot genomför de löpande biljettkontroller. Se till att du har din biljett smidigt, tryggt och säkert i Travis, det är mycket roligare att lägga pengar på andra saker än svindyra kontrollavgifter!

SL-biljetter i Travis

De här SL-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Andra lokala färdsätt i Stockholm

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Stockholm är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Smarta tips för kollektivtrafik

Här hittar du ett urval av de smarta funktioner du kan använda när du använder Travis för att resa med kollektivtrafiken.

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store