Åka SL-buss i Stockholm

Bussarna i Stockholm är en viktig del av SL-trafiken och består av ett tätt nät med busslinjer som tar dig överallt i hela länet. Och glöm inte att med bussen kan resan vara en del av målet – titta ut och betrakta livet som händer utanför fönstret.

SL:s bussar i Stockholm

Nästan alla stockholmare vet att det finns röda bussar och blå bussar, ungefär 2 000 stycken. Men vet du varför? Det är för att göra det tydligare för dig och alla andra som reser med bussarna.

Blåbussar / stomlinjer

De blå bussarna kallas för stomlinjer och går mellan olika knutpunkter en lite rakare väg och oftare än andra bussar. I Stockholms innerstad finns det 5 blåbusslinjer: linje 1, linje 2, linje 3, linje 4 och linje 6. De går som kroppspulsådror genom stan och är väldigt populära.

Exempel på blåbusslinjer utanför innerstan är linje 676 som är en dubbeldäckare och går med täta turer mellan Stockholm Östra och Norrtälje, och linje 474 som är en förutsättning för många Nacka- och Värmdöbors resande till och från stan.

Röda bussar

De röda bussarna trafikerar alla linjer som inte är stomlinjer och knyter ihop alla delar av stan och hela regionen.

Närtrafik

Närtrafiken är lite mindre bussar som går lokalt och även på ganska små gator där de större bussarna inte kommer fram, allt för att göra SL-trafiken tillgänglig för alla

Andra lokala färdsätt i Stockholm

Travis är en reseplanerare för kombinerad mobilitet. Enklare uttryckt, det fina med Travis i Stockholm är alla resmöjligheter och färdsätt som finns tillhands i en och samma app.

Vad känner du för idag?

Bussterminaler

Det finns många bussterminaler runt om i Stockholm men de största ligger i anslutning till tunnelbanestationer. Exempel på bussterminaler är

  • Slussen

  • Gullmarsplan

  • Liljeholmen

  • Brommaplan

  • Danderyds Sjukhus

  • Tekniska Högskolan

Smarta tips för kollektivtrafik

Här hittar du ett urval av de smarta funktioner du kan använda när du använder Travis för att resa med kollektivtrafiken.


Visste du att...

...alla bussar i SL-trafiken har lågt insteg med ramp för att göra bussåkandet tillgängligt för alla?


SL-biljetter för att åka buss

Alla SL:s biljetter gäller på bussen. I Stockholm stiger man på bussen i framdörren och blippar sin biljett i någon av maskinerna hos föraren. Ibland är det tillåtet att stiga på i andra dörrar också, t ex om det finns en kundvärd utanför bussen. SL genomför löpande biljettkontroller. Se till att du har din biljett smidigt, tryggt och säkert i Travis, det är mycket roligare att lägga pengar på andra saker än svindyra kontrollavgifter!

SL-biljetter i Travis

De här SL-biljetterna kan du köpa och använda direkt i Travis.

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store