Kollektivtrafik – en förutsättning för den växande staden

I takt med att staden växer med fler hus och invånare på samma yta och att gränserna flyttas längre och längre ut blir en fungerande kollektivtrafik en förutsättning för att det ska fungera. På grund av trängseln kan eller vill vi inte ta bilen överallt längre. Dessutom kräver vi idag en hållbar och miljövänlig inriktning på samhällets infrastruktur.

Kollektivtrafik är kort och gott en grundläggande del av ett modernt samhälle.

 

Visste du att...

...när du åker kollektivt rör du också på dig cirka fyra gånger så mycket som när du tar bilen?


 

Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

Knapp för att länka till Google Play
Knapp för att länka till App Store
 

Kollektivtrafik betyder inte ”förbjud bilar”

Förbud är tråkiga och bra alternativ är roliga. Vi vet att bilen behövs ibland, kanske för att få ihop pusslet eller för att övriga alternativ helt enkelt inte löser problemet på ett acceptabelt sätt. Men behöver du äga bilen själv? Sparar du kanske både pengar och bekymmer på att hyra en eller vara med i en bilpool för de gånger du faktiskt behöver bilen?

Det nya sättet att resa på 2020-talet – Mobility as a Service

Mobility as a Service (MaaS) eller som det ibland också kallas, Transportation as a Service (TaaS), är namn på det nya att du med digitala hjälpmedel kan söka och kombinera fram effektiva och prisvärda resor genom att dela på resurser med andra – när du behöver dem. Du behöver inte äga alla de olika transportmedlen själv. Mobilitet som en tjänst, helt enkelt.

Kollektivtrafik på ditt sätt

Oavsett när du vill åka någonstans, och om det är kort eller långt, hjälper vi dig att hitta det bästa och mest prisvärda sättet att ta dig dit. Travis är din resekompis och appen för hela din kollektivtrafik. Och glöm biljetter eller inloggningar i flera olika appar – du betalar både bussresan och elsparkcykeln direkt i Travis.

Från och med nu är det du som bestämmer. Börja med att bestämma dig för att ladda ner appen Travis där appar finns.