Åk elsparkcykel i Stockholm

I Stockholm finns ett stort utbud för dig som vill åka elsparkcykel, med flera stora Travis-kompisar såsom Voi elscooters och Tier Mobility. Med sina fina cykelbanor och parkvägar lämpar sig Stockholm väldigt bra för detta roliga och effektiva färdsätt. Ett perfekt alternativ för dig som vill förflytta dig på ett snabbt, prisvärt och roligt sätt i huvudstaden. Och elsparkcyklarna hittar du såklart i din bästa resekompis Travis, där du också bokar och betalar resan direkt i appen. Trevlig tur!

Elsparkcyklarna – viktiga i Stockholmarnas nya resmönster

Elsparkcykeln fyller en viktig funktion i ambitionen att förbättra våra möjligheter till hållbara resor i Stockholm. Vi har en väldigt bra och heltäckande kollektivtrafik med SL som bas, och med nya färdsätt såsom till exempel elsparkcyklar får vi ännu lättare att röra oss i samhället – nu tar du dig snabbt till tunnelbanan eller affären även när bussen inte passar resan du vill göra just den här gången.

Sen är det ju roligt att åka elsparkcykel också! Har du provat att bara ge dig ut och låta fartvinden och alla dofter träffa dig i ansiktet på din färd över Gärdet eller på Långholmen en solig morgon? Om du vill få inspiration vart du kan åka elsparkcykel kan du titta in på Travis lokala restips i Stockholm. Där hittar du en massa tips på resmål och hur du tar dig dit.

Tänk alltid på att vara rädd om dig och alla andra. Glöm inte hjälmen och att följa alla regler som gäller.

Travis kompisar

Det här är Travis kompisar inom elsparkcykling:

› 
 • Voi
 • Har du koll på de nya reglerna för elsparkcyklar i Stockholm?

  Apropå att hålla sig till reglerna. Du vet väl att från och med 1 september 2022 gäller nya regler för var du får åka elsparkcykel och var du får parkera den när du åkt klart?

  Åka elsparkcykel

  Nu gäller samma regler för var du får åka med elsparkcykeln som när du cyklar på en vanlig cykel eller elcykel. Det betyder att du inte får åka på gångbanor, t ex trottoarer eller gångstigar. Tänk extra mycket på din och andras säkerhet när du åker på gator och vägar där det inte finns avgränsad cykelbana.

  Och glöm inte heller att du precis som med en cykel alltid får leda elsparkcykeln om du måste ta dig fram på ställen där du inte får åka på den.

  Parkera elsparkcykel

  Från och med 1 september 2022 får du inte längre ställa ifrån dig elsparkcykeln på gång- eller cykelbanor. Du måste parkera elsparkcykeln på anvisade platser när du åkt klart, t ex särskilt markerade uppställningsplatser eller cykelställ.

  Hitta och boka din elsparkcykel i Travis

  Att åka elsparkcykel är roligt. Det är också enkelt, i alla fall att komma igång med själva scootern. Befinner du dig i Stockholm är det så här enkelt:

  1. Sök en resa mellan A och B och klicka på ikonen för elsparkcykel, eller

  2. Klicka på Tjänster och välj Scooter. Välj sedan en tillgänglig elsparkcykel och logga in på den.

  Ha en rolig resa, och tänk på din egen och andras säkerhet – ta det lilla lugna.

  Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

  Knapp för att länka till Google Play
  Knapp för att länka till App Store