Åk elsparkcykel i Göteborg

Det är görenkelt att ta sig fram i Göteborg numera, och Travis hjälper dig ett steg på vägen! Travis har koll på utbudet av dina närmaste elsparkcyklar så som Tier eller Voi och Göteborg bjuder in till riktigt fina åkturer. Undantaget när det öser ner. Planera din resa, hitta ditt bästa möjliga färdsätt och om det är med elsparkcykel, se din närmaste lediga och betala för den direkt i Travis reseapp. Ett perfekt alternativ för dig som vill förflytta dig snabbt, prisvärt och roligt. 

Elsparkcyklarna – en del av Göteborgarnas nya resmönster

Nya tider innebär nya resmönster och nu kan du förvänta dig ett mer flexibelt, lättillgängligt och hållbart  sätt att ta dig runt på. Elsparkcykeln fungerar perfekt som ett komplement till övriga kollektivtrafiken som Västtrafik erbjuder i staden, och som dessutom skapar nya möjligheter till hållbara resor. Med elsparkcyklar kan du ännu lättare att röra dig i samhället på dina villkor – nu tar du dig snabbt till spårvagnen eller önskad destination även om det inte finns någon buss tillgänglig och fötterna är trötta. 

Att åka elsparkcykel är både roligt och praktiskt. Att få känna fartvinden i ditt ansikte en solig dag kan nog få vem som helst på gott humör, och tänk att du också kan välja att slippa gå upp för backarna mot Johanneberg? Framförallt när du kom iväg lite sent. 

Travis kompisar

Det här är Travis kompisar inom elsparkcykling:

› 
 • Voi
 • Åka elsparkcykel

  Nu gäller samma regler för var du får åka med elsparkcykeln som när du cyklar på en vanlig cykel eller elcykel. Det betyder att du inte får åka på gångbanor, t ex trottoarer eller gångstigar. Tänk extra mycket på din och andras säkerhet när du åker på gator och vägar där det inte finns avgränsad cykelbana.

  Och glöm inte heller att du precis som med en cykel alltid får leda elsparkcykeln om du måste ta dig fram på ställen där du inte får åka på den.

  Parkera elsparkcykeln

  Var en god medborgare och underlätta för andra medmänniskor och trafikanter när du parkera din elsparkcykel så att vi fortsatt får ha kvar de på gatorna. Ställ den ur vägen där andra inte blir hindrade att ta sig fram eller kan snubbla på den. Runt om i Göteborg finns det också speciellt utmärkta parkeringsplatser där du kan parkera. Du hittar bland annat några här:

  • Drottningtorget

  • Linnéplatsen

  • Stenpiren

  • Svingeln

  • Valand

  Hitta och boka din elsparkcykel i Travis

  Att åka elsparkcykel är roligt. Det är också enkelt, i alla fall att komma igång med själva scootern. Befinner du dig i Göteborg är det så här enkelt:

  1. Sök en resa mellan A och B och klicka på ikonen för elsparkcykel, eller

  2. Klicka på Tjänster och välj Scooter. Välj sedan en tillgänglig elsparkcykel och logga in på den.

  Ha en rolig resa, och tänk på din egen och andras säkerhet – ta det lilla lugna.

  Ladda ner din bästa resekompis redan idag!

  Knapp för att länka till Google Play
  Knapp för att länka till App Store